Hallitus on seurannut koronatilanteen kehittymistä ja päivittänyt sekä korjannut aiempia lisäsääntöjä. Uusi ohjeistus on alla ja korvaa edellisessä jäsenkirjeessä olleet. Muun muassa sauna ja grilli avataan alla mainituin suosituksin.

 1. Saareen ei tulla sairaana. Jos kenelläkään venekunnassa on flunssan kaltaisia oireita, yskää tai nuhaa, on syytä jäädä kotiin. Jos sairastuu saaressa, suositellaan poistumaan saaresta mahdollisuuksien mukaan viipymättä.
 2. Suositellaan jokaisen veneen kiinnittymistä omaan poijuun ja niin että veneiden väliin jää vähintään metrin turvaväli. Kunnioitetaan kanssaveneilijöitä. Samaan poijuun kiinnittymistä ei suositella.
 3. Suositellaan saunomista venekunnittain. Viikonloppuisin käytössä on varauskirja, johon varaus tehdään henkilökohtaisesti paikan päällä samana päivänä saunavuoron kanssa. Saunavuorot alkavat lauantaisin klo 13. Pyritään varaamaan vuorot peräkkäin ja niin, että lauantaina etusijalla ovat ne, jotka eivät saunoneet perjantaina. Ensimmäisen saunavuoron varanneet lämmittävät saunan. Sauna-aika on 1 tunti, jonka lopuksi sauna on siivottava ja desifioitava sekä varmistettava veden ja tulien ylläpito seuraaville saunojille. Saunan varauskirja on laiturin postilaatikossa, samassa paikassa saarikirjan kanssa. Saunomisessa noudatetaan THL:n yleisiä ohjeita.
 4. Grillipaviljonkia tulisi toistaiseksi käyttää ensisijaisesti ruoan valmistukseen. Suositellaan käyttämään omia ruokailuvälineitä ja ruokailua omissa veneissä. Näin varmistetaan, että kaikki halukkaat pääsevät valmistamaan ruokaa grillikatoksessa.
 5. WC:t ovat käytössä. Suositellaan oven kahvojen, renkaan ja käsien desifiointia aina käytön jälkeen.

Suositukset astuvat voimaan välittömästi.

Ohessa vielä SPV:n ohjeistus veneseuroille:

 • Seuran yleiset tilat suositellaan mahdollisuuksien mukaan suljettaviksi 31.5. asti. Jos tiloja on käytössä, tulee huolehtia niiden tehostetusta siivouksesta.
 • Seuran alueella tapahtuvaa turhaa oleskelua tulee välttää 31.5. asti. Sen jälkeen voi kokoontua valtioneuvoston linjausten mukaan turvavälejä ja hyvää hygieniaa noudattaen.
 • Seuran alueelle ei saa tulla kipeänä tai oireilevana ja alueella jokaisen tulee pitää suositeltua etäisyyttä toisiin ihmisiin. (Suosittelemme käyttämään omaa alkoholillista käsihuuhdetta ja/tai suojakäsineitä, jos seuran yhteisiin välineisiin kosketaan).

Jos seuralla on saaritukikohtia, tulee niiden käytöstä olla jäsenistölle erilliset ohjeet huomioiden:

 • Tilojen rajoitettu käyttö/sulkeminen ja hygieniasta huolehtiminen
 • Riittävät etäisyydet sekä ihmisten että veneiden välillä
 • 31.5. asti suositellaan saariin saapumista vain perhemiehistöillä, ei vierailuja toisten veneissä

SPV:n suosituksiin kokonaisuudessaan voi tutustua täällä.

Ajankohtaista