Veneilykausi on alkamassa, mutta koronavirus ei valitettavasti ole vielä hellittänyt. Nykyisen tiedon valossa tilanteen oletetaan kesän aikana kääntyvät parempaan suuntaan. Siksi joudumme myös Långön suhteen seuraamaan tilannetta ja reagoimaan siihen. Siksi nyt annettu ohjeistus pätee toistaiseksi.

Lähtökohtana on, että noudatamme SPV:n linjauksia sekä THL:n ja HUS:n suosituksia. Kyse on nimenomaan ohjeistuksesta, ei säännöistä tai käskyistä. Olemme itse kukin joutuneet sopeutumaan koronavirukseen nyt jo vuoden ajan, joten luotetaan siihen että jokainen Karinkiertäjä osaa toimia vastuullisesti ja muut huomioon ottaen.

Tarkoittaa käytännössä sitä, että huomioidaan turvavälit, ei kätellä ja huolehditaan hyvästä hygieniasta kaikissa yhteisissä tiloissa. Erityisen tärkeää tämä on saunassa ja grillipaviljongissa. Kipeänä ei saa tulla saareen.

Saunassa ei ole naisten tai miesten yleisiä saunavuoroja. Saunoa voi venekunnittain tai omine pienryhmineen. Saunavuoron varaus tehdään varausvihkoon. Saunan varausvihko on laiturin postilaatikossa, samassa paikassa saarikirjan kanssa.

Jos saaressa on useita venekuntia, on  saunavuoron pituus yksi tunti. Varaus tehdään henkilökohtaisesti paikan päällä samana päivänä saunavuoron kanssa. Pyritään varaamaan vuorot peräkkäin ja niin, että lauantaina etusijalla ovat ne, jotka eivät saunoneet perjantaina.

Grillipaviljongissa pyritään välttämään lähikontakteja ja ruuhkaa. Huomioidaan sielläkin turvavälit ja hyvä käsihygienia. Grillipaviljonki on tarkoitettu ensisijaisesti ruoan valmistukseen. Jokainen toimii oman harkinnan ja vastuunsa mukaisesti. Huomioidaan toiset ja pidetään huolta siitä, että kaikki voivat käyttää yhteisiä tiloja turvallisesti.

Ajankohtaista