Sipoonrannan laiturimme hinnasto ja portin avainten uusinta

Kaudella 2016 Sipoonrannan laituripaikkojemme hinnat ovat 250e normaalista paikasta ja 200e pienestä paikasta. Laiturin portin lukko ja avaimet myös uusitaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Käytännön järjestelyistä, kuten uusien avainten luovutuksesta, tiedotetaan lähempänä.

Katsastusmuutokset vuodelle 2016

Siirtymäaika vanhasta pyrotekniikan kelpoisuuden lisäajasta on päättynyt, eli 1.1.2016 alkaen pyroteknisen hätämerkinantovälineet hyväksytään vain tuotteeseen merkityn kelpoisuusajan mukaan.

Tällä kaudella parasta ennen päiväyksen vuosiluvun tulee siten olla 2016 tai uudempi.

Muistutuksena lisäksi, että viime kaudesta lähtien katsastusluokissa 2 ja 3, kaksi soihtua on ollut mahdollista korvata yhdellä led-hätämerkinantovälineellä.

Hätämerkinantoharjoitus Espoossa 28.2.

Espoon vapaaehtoiset meripelastajat järjestävät yhdessä Helsingin meripelastajien kanssa jäsenilleen hätämerkinantoharjoituksen Espoon Haukilahdessa (Mellstenintie 6) sunnuntaina 28.2.2016 klo 10.00–16.00. Tilaisuudessa veneilijät voivat harjoitella turvallisesti hätämerkinantovälineiden käyttöä.

Harjoituksessa yli 18-vuotiaat veneilijät voivat ampua luvallisesti ja turvallisesti omia punaisia hätärakettejaan, punaisia käsisoihtuja ja oransseja merkkisavuja. Kaikkien käytettävien hätämerkinantovälineiden tulee olla valmistettu 3/2009 jälkeen. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkkejä niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Etenkin hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle ja kaikkien tulisi tietää missä niitä veneessä säilytetään, jotta tosipaikan tullen ei mene sormi suuhun. Lisää mahdollisista ongelmatilanteista voi lukea Espoon Meripelastajien blogista.

Harjoitukseen pääsee mukaan ilmoittautumalla Espoon Meripelastajien verkkosivuilla ke 26.2.2016 mennessä (http://www.espoonmeripelastajat.fi/). Harjoitus on Espoon Meripelastajien ja Helsingin Meripelastusyhdistyksen jäsenille sekä muiden Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistysten Trossi- ja henkilöjäsenille ilmainen. Koko venekunta voi tulla mukaan!

Tervetuloa harjoittelemaan!

Nuorisojaoston laskettelupäivä 12.3.

Nuorisojaosto järjestää säiden salliessa perinteisen laskettelupäivän Messilässä 12.3.
Seura tarjoaa lasketteluliput lapsille, mutta aikuisetkin ovat tervetulleita mukaan. Kokoontuminen Messilässä klo 12.00. Kimppakyytejä voi tiedustella tarvittaessa.

Ilmoittautumiset Johanna Äijälälle (johanna.aijala@suniplan.fi) viimeistään 5.3.

Tervetuloa mukaan!

Vuosikokous 22.3.

Vuosikokous järjestetään 22.3. klo 18.30 Ljusbackassa osoitteessa Ljusbackavägen 24, 04130 Sipoo.

Kokouksessa käsitellään
– Sääntömääräiset asiat
– Hyväksytään toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2015
– Hyväksytään toimintasuunnitelma vuodelle 2016
– Lisäksi keskustellaan muista ajankohtaisista asioista

Tarjolla kahvia, teetä ja pullaa.

Tervetuloa kaikki mukaan!

Kokouskutsu lähetetään myös paperisena.

Ajankohtaista