Katsastus kaudella 2021

Tänä vuonna ei järjestetä yhteisiä katsastusiltoja, vaan jokainen tilaa katsastuksen katsastajilta ja sopii katsastusajankohdan.

Peruskatsastettavien veneiden runkokatsastus tehdään ennen vesillelaskua, joten muista tilata katsastus ajoissa katsastajilta .

Vene on runkokatsastettava jos peruskatsastus on vanhentunut, vene vaihtaa omistajaa tai seuraa tai jos veneeseen on tehty vauriokorjauksia tai muutostöitä, kuten koneen tai vetolaitteen tai takilan muutos/vaihto.

Vuosikatsastus tehdään, kun vene on vesillä ja purjehduskunnossa. Katsastuksissa noudatetaan  SPV:n linjauksia sekä THL:n ja HUS:n suosituksia.

Katsastukset kirjataan SPV:n Suuli-rekisteriin, josta jokainen voi itse käydä tarkistamassa jäsen- ja venetietonsa. Suuliin pääset kirjautumaan Suulitunnuksillasi. Tässä ohje .

Jos et tiedä tunnuksiasi, voit kysyä niitä rekisterinhoitajalta peter.wirbergh@elisanet.fi tai katsastuspäälliköltä jori.saaristo@kolumbus.fi.  Erillistä katsastustodistusta ei anneta.

Katsastusmaksu on perus- ja vuosikatsastuksen osalta sama 20 € ja se laskutetaan myöhemmin. Aiemmin virheellisesti mainittua erillismaksua runkokatsastuksesta ei veloiteta.

Sovi kuljetus tai kulukorvaus runkokatsastuksille ja vuosikatsastuksille, jotka tehdään Sipoonrannan, Karhusaaren tai Långön ulkopuolella.

Jos olet myynyt/myyt veneesi, tai katsastat sen johonkin toiseen seuraan, ilmoita siitä katsastuspäällikkö Jori Saaristolle 044 9867380, jori.saaristo@kolumbus.fi, joka poistaa veneen seuran rekisteristä. Vain näin toimimalla mahdollistat veneen rekisteröinnin johonkin toiseen seuraan

Ilmoita myös, jos et halua katsastaa venettäsi jostain perustellusta syystä. Esimerkiksi jos vene ei tulevana kautena tule olemaan vesillä. Vain katsastetuilla veneillä on oikeus käyttää seuran perälippua.

Katsastusjaoksen toiminta

Katsastusjaoksen tehtävänä on myötävaikuttaa veneilyturvallisuuteen katsastamalla seuramme veneet Suomen Purjehtijaliiton ja Suomen veneilyliiton ohjeiden mukaisesti, sekä opastaa, neuvoa ja informoida jäsenistöä veneilyä koskevista uudistuksista ja määräyksistä. Katsastusjaos tiedottaa seuran jäsenille vuosittaiset perus- ja vuosikatsastusajankohdat hyvissä ajoin ennen kauden alkua jäsenkirjeen liitteellä, jossa myös tarkennetaan mahdolliset katsastusvaatimuksiin tulleet muutokset.

Katsastusmenettely

Katsastus jaetaan peruskatsastukseen ja vuosikatsastukseen. Katsastus tehdään purjehduskauden alussa kesäkuun loppuun mennessä ja se on voimassa seuraavan vuoden kesäkuun loppuun.

Peruskatsastus

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi, sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut. Peruskatsastus tehdään kaksivaiheisena, toinen runkokatsastuksena veneen ollessa maissa ja toinen veneen ollessa vesillä purjehdusvalmiina. Runkokatsastuksessa tarkistetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet sekä moottori.

Vuosikatsastus Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina, jolloin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet.

Miksi katsastuttaisin veneeni?

  • Vain katsastettu vene on oikeutettu käyttämään seuransa lippua – Useat vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksia katsastetun veneen vakuutusmaksuun
  • Katsastetun veneen voidaan olettaa olevan mm. varustukseltaan asianmukaisessa kunnossa
  • Katsastetulla veneellä, seuran logo lipussasi, tunnet kuuluvasi joukkoomme

.

Katsastusmiesten yhteystiedot löydät täältä

Katsastusvaatimuksiin pääset tutustumaan tästä