Muistetaan turvavälit
Koronaviruksesta johtuva Långön suljettuna pitäminen päättyy ja saareen pääsee taas, mutta tietyin rajoituksin. Karinkiertäjät noudattaa kokoontumisissa Suomen hallituksen ja SPV:n antamia suosituksia.

Alla ydinkohdat siitä miten saaressa tulee toimia. Niihin kannattaa suhtautua vakavasti. Saaripaikka on pakko sulkea uudestaan, mikäli ohjeita ei noudateta. Kun jokainen toimii järkevästi, voidaan yhdessä nauttia kesästä saaressa.

1.
Saareen ei tulla sairaana. Jos kenelläkään venekunnassa on flunssan kaltaisia oireita, yskää tai nuhaa, on syytä jäädä kotiin. Jos sairastuu saaressa, on saaresta poistuttava viipymättä ja siitä on ilmoitettava saari-isännälle tai hallituksen jäsenelle joko paikan päällä tai puhelimitse. Yhteystiedot ovat Karinkiertäjien kotisivuilla.

2. 
Saareen voi kiinnittyä veneellä. Suosituksena on jokaisen veneen kiinnittymistä omaan poijuun ja niin että veneiden väliin jää vähintään metrin turvaväli. Kunnioitetaan kanssaveneilijöitä. Samaan poijuun kiinnittymistä ei suositella. Moottoriveneilijät kiinnittyvät lähtökohtaisesti niihin osiin laitureita, joiden kohdalla on liian matalaa purjeveneille.
 
3.
Muissa veneissä vierailu on kielletty.

4. 
Ylikuormituksen välttämiseksi laiturien sähköpisteitä saa käyttää ainoastaan akkujen lataukseen, koska sulaketaulut ovat suljetuissa tiloissa.

5. 
Sauna on lukittu ja sen käyttö on kielletty.

6.
Grillipaviljonki on lukittu ja sen käyttö on kielletty. Kaasugrilli on siirretty grillipaviljongin ulkopuolelle ja sen käyttö on sallittu, kunhan käyttää omia ottimia ja desinfioi kädet ennen grillin käyttöä ja grillin kosketuspinnat käytön jälkeen. Jos grillillä ei ole käsidesiä, käytetään omaa.

7. 
WC:t ovat käytössä. Käsien desinfiointi aina käytön jälkeen.
 
8.
Veneen septitankin tyhjentäminen Karinkiertäjien alueelle on ehdottomasti kielletty.

9.  
Defibrillaattori on siirretty verkkovarastoon.

10. 
Kotieläimet on edelleen pidettävä kytkettyinä.

Säännöt ovat voimassa toistaiseksi ja niiden rikkomisesta seuraa rangaistus. 

Saaressa ei tällä hetkellä ole toimivaa nettiyhteyttä, mutta se korjataan mahdollisimman pian.

Palaute ja kysymykset säännöistä hallitukselle osoitteeseen hallitus@karinkiertajat.fi tai suoraan saaressa paikalla oleville hallituksen jäsenille.

Ohessa vielä SPV:n koronavirukseen liittyvät suositukset.

Seuran yleiset tilat suositellaan mahdollisuuksien mukaan suljettaviksi. Jos tiloja on käytössä, tulee huolehtia niiden tehostetusta siivouksesta.

Seuran alueella tapahtuvaa turhaa oleskelua ja kaikenlaista kokoontumista tulee välttää

Seuran alueelle ei saa tulla kipeänä tai oireilevana ja alueella jokaisen tulee pitää suositeltua etäisyyttä toisiin ihmisiin. (Suosittelemme käyttämään omaa alkoholillista käsihuuhdetta ja/tai suojakäsineitä, jos seuran yhteisiin välineisiin kosketaan).

Jos seuralla on saaritukikohtia, tulee niiden käytöstä olla jäsenistölle erilliset ohjeet huomioiden:Tilojen rajoitettu käyttö/sulkeminen ja hygieniasta huolehtiminenRiittävät etäisyydet sekä ihmisten että veneiden välilläSuositellaan saariin saapumista vain perhemiehistöillä, ei vierailuja toisten veneissä.

Noudatetaan muuten edellä mainittuja seuran aluetta koskevia ohjeistuksia.

Vartioinnin järjestäminen poikkeusoloissa voi vaatia erillistä ohjeistusta ja luovia toimintatapoja, muun muassa tilojen sulkemisen takia ja riskiryhmien turvaamiseksi.

Hauskaa veneilykauden alkua kaikesta huolimatta. Pysykää terveinä.

Ajankohtaista