Katsastusjaoksen tehtävänä on myötävaikuttaa veneilyturvallisuuteen katsastamalla seuramme veneet Suomen Purjehtijaliiton ja Suomen veneilyliiton ohjeiden mukaisesti, sekä opastaa, neuvoa ja informoida jäsenistöä veneilyä koskevista uudistuksista ja määräyksistä. Katsastusjaos tiedottaa seuran jäsenille vuosittaiset perus- ja vuosikatsastusajankohdat hyvissä ajoin ennen kauden alkua jäsenkirjeen liitteellä, jossa myös tarkennetaan mahdolliset katsastusvaatimuksiin tulleet muutokset.

Katsastusmenettely

Katsastus jaetaan peruskatsastukseen ja vuosikatsastukseen. Katsastus tehdään purjehduskauden alussa kesäkuun loppuun mennessä ja se on voimassa seuraavan vuoden kesäkuun loppuun.

Peruskatsastus

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi, sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut. Peruskatsastus tehdään kaksivaiheisena, toinen runkokatsastuksena veneen ollessa maissa ja toinen veneen ollessa vesillä purjehdusvalmiina. Runkokatsastuksessa tarkistetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet sekä moottori.

Vuosikatsastus Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina, jolloin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet.

Miksi katsastuttaisin veneeni?

  • Vain katsastettu vene on oikeutettu käyttämään seuransa lippua – Useat vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksia katsastetun veneen vakuutusmaksuun
  • Katsastetun veneen voidaan olettaa olevan mm. varustukseltaan asianmukaisessa kunnossa
  • Katsastetulla veneellä, seuran logo lipussasi, tunnet kuuluvasi joukkoomme

.

Katsastusmiesten yhteystiedot löydät täältä

Katsastusvaatimuksiin pääset tutustumaan tästä