Karinkiertäjät Ry järjestää jäsenten lapsille ja nuorisolle ohjattua toimintaa, jonka on tarkoitus olla sekä opettavaa että viihdyttävää. Toiminnassa on tarkoitus tarjota kaikille mahdollisuus tasavertaiseen osallistumiseen, jolloin kilpaileminen ja voittaminen ei ole tärkeintä.

Toiminnan kohokohta on kesäkuun alkupuolella järjestettävä viikonlopun mittainen jollaleiri. Viime vuosina se on järjestetty Sipoon Lövhyddanissa. Ohjelmassa on ollut tietenkin jollilla purjehtimista, uintia ja saunomista, ongintaa sekä leikkimielisiä pelejä ja kilpailuja. Kaikille on riittänyt hyviä palkintoja. Leirille on voinut tuoda pientä maksua vastaan myös sellaisia kavereita, joiden vanhemmat eivät ole seuran jäseniä.

Marraskuun loppupuolella on tapana järjestää lapsille ja nuorille oma pikkujoulujuhla. Pikkujoulujuhlien ohjelmana on esimerkiksi ollut elokuvissa käymistä, Megazonen lasersota, Heurekakäynti tai muuta vastaavaa toimintaa. Tilaisuuden yhteydessä on tapana palkita Vuoden Nuori Karinkiertäjä ja Vuoden Nuori Purjehtija. Vuoden Nuori Karinkiertäjä palkinnon saa osallistumalla aktiivisesti esimerkilliseksi Karinkiertäjien nuorisotoimintaan ja Vuoden Nuori Purjehtija palkinnon saa aktiivisesta purjehdustoiminnasta.

Lisäksi nuorisojaosto on järjestänyt lasketteluretkiä nuorisolle kevättalvella ja leikkimielisiä kisoja saaritukikohdassa yhdessä huvi- ja naistoimikunnan kanssa muiden juhlien yhteydessä.

Muina aikoina tarjoaa Långön oivallisen paikan myös nuorison ajanviete- ja harrastustoimintaan. Siellä on mahdollisuus harjoitella purjehtimista optimistijollilla, soudella, kalastaa, saunoa.